Massey Ferguson MF RK

Uitstekende harkkwaliteit, gebruiksvriendelijk en duurzaam ontwerp – deze kwaliteiten zijn een uitstekende reden om een Massey Ferguson-hark te kopen.

Rotorkop 

In de geheel omsloten rotorkoppen van Massey Ferguson worden alle belangrijke componenten beschermd tegen vuil en stof. Dit ontwerp garandeert een lange levensduur van de hark. De optimale vormgeving van de curvebaan, gemaakt van bolvormig gietijzer, staat garant voor een maximaal soepele loop en het snel en nauwkeurig heffen van de tandarmen. De royale aandrijfeenheid en het met grote precisie gefabriceerde tandarmhuis, dat is gemaakt van een aluminiumlegering, zijn beide goede voorbeelden van een modern en beproefd ontwerp.

Tandarmen in tangentiële opstelling

De tandarmen van de hark zijn in een tangentiële opstelling aan de rotor gemonteerd, wat zorgt voor het best mogelijke resultaat en een ideaal gevormd zwad. Op deze manier zijn aanzienlijk hogere werksnelheden mogelijk – de beste randvoorwaarde wanneer het weer niet gunstig is tijdens de oogst.

Speciale boutverbinding voor de rotorkop

De rotorkop is vastgezet met een boutverbinding waarin een speciale conische ring wordt toegepast, die het samenstel extra sterk maakt. Het voordeel hiervan is dat de bouten niet aan zijdelingse krachten worden blootgesteld, maar aan druk- en trekkrachten. Daarnaast zorgt dit ontwerp voor een nauwkeurige centrering en stabiliteit, wat leidt tot een langere levensduur. Indien nodig kunnen de tandarmen individueel worden vervangen, zonder dat hiervoor de volledige tandarmhouder hoeft te worden gedemonteerd.

steerGUARD® voor een positieve en directe stuurbeweging

Massey Ferguson biedt een gepatenteerd stuursysteem voor de hark, dat binnen het frame werkt. Dit stuursysteem voorziet in een betrouwbare en precieze besturing onder alle omstandigheden. De stuuras wordt door het frame beschermd tegen beschadiging en heeft, in tegenstelling tot extern gemonteerde stuurassen, slechts twee scharnierpunten. Als gevolg daarvan stuurt de hark nauwkeurig en blijft de veiligheid gegarandeerd, ook na vele jaren van gebruik.

Perfecte bodemaanpassing onder alle omstandigheden

De gepatenteerde, volledige cardanophanging van de rotor van Massey Ferguson garandeert een perfecte aanpassing aan de bodem, zelfs onder de zwaarste werkomstandigheden. De rotor kan zich zelfstandig – en onafhankelijk van het frame – aanpassen aan de bodem, ongeacht of de bodem helt in lengte- of dwarsrichting. Op deze manier kan ook gras dat in kuilen of kommen in de bodem ligt zonder verliezen worden verzameld.

Contacteer ons voor info en prijzen

Openingsuren

Ma 8u - 12u 13u - 18u
Di 8u - 12u 13u - 18u
Wo 8u - 12u 13u - 18u
Do 8u - 12u 13u - 18u
Vr 8u - 12u 13u - 18u
Za

9u - 12u*

-
Zo - -

 

*Enkel tijdens seizoen: 15/03 - 31/10

Contact

Aerts Rapide BVBA
Vrijheid 36
9500 Ophasselt
054 50 02 52
info@aertsrapide.be