Door de vereisten van de overheid om in erosiegevoelige gebieden ploegloos te werken, zijn wij op zoek gegaan naar een sterke partner om de landbouwers te kunnen voorzien van een goed alternatief voor de ploeg. AGRISEM International is een Franse constructeur. Zij zijn leider in het ontwerp, fabricage en verkoop van werktuigen voor ploegloze grondbewerking en zaaitechnieken.

De gepatenteerde Agrisem-tand maakt de grond los over de volledige werkbreedte door de creatie van een ‘grondgolf’. Hierdoor wordt de grond gebroken zonder te mengen. Dit bevorderd zo de capillaire werking van de grond, de drainage van het regenwater en de ontwikkeling van wortelgroei van de plant. De vorm van de voet en de schuingeplaatste arm zorgen er voor dat de grond homogeen opengebroken wordt zonder het creëren van grote kluiten of versmering zoals bij sommige diepgronders het geval is.

De Agrisem-tand is verkrijgbaar op verschillende machines: 

CULTIPLOW: Diepwoeler / erosieploeg in vaste combinatie met rol. 

COMBIPLOW: Diepwoeler / erosieploeg met hefarmen en multi-inzetbaar met een rol of met een andere machine zoals rotoreg / schijveneg. 

Zowel de Cultiplow als de Combiplow zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (Silver, Gold, Platinum) en hebben en werkdiepte van 15cm tot 45cm. Er is keuze uit verschillende rollen, eventueel in combinatie met de Combimulchschijven achteraan.

MAXIMLULCH SERIES 3: een gecombineerde machine die de functies biedt van een erosieploeg en een schijveneg. De verstelbare hoogte van de messen kan worden geregeld voor een werkdiepte van 5 tot 30 cm. Indien je de messen volledig intrekt, is er de mogelijkheid om de machine alleen als schijveneg te gebruiken. Er is een ruime keuze aan rollen voor de afwerking van de grond.
https://agrisem.com/en/category/products/tillage/


 

Aerts Rapide Argisem-dealer voor Vlaanderen