Als Aerts Rapide geloven wij dat mechanische onkruidbestrijding een goede hulp kan zijn voor de moderne landbouwer om te voldoen aan de steeds hogere eisen van de consument en de overheid. Mechanische onkruidbestrijding biedt namelijk grote voordelen voor het milieu, zorgt voor een lagere kost aan chemische bestrijdingsmiddelen en helpt resistentieproblemen te overwinnen.

K.U.L.T. is een Duitse ontwikkelaar en fabrikant van machines voor mechanische onkruidbestrijding. Er is een ruim gamma van eenvoudigere machines voor in teelten zoals maïs of boomkwekerijen tot ultra-precieze schoffels die kunnen gebruikt worden vanaf de opkomst van de plant zoals bijvoorbeeld in bieten-, groenten- en ruggenteelt of jonge sierplanten. Er kan gekozen worden om de machine eventueel handmatig te corrigeren of via verschillende camerasystemen.

Toelichting enkele K.U.L.T.-producten:

Het K.U.L.T. DUO-Parallellogram kan gebruikt worden bij planten in een zeer vroeg groeistadium en dit zowel voor planten in volle veld als voor planten die op ruggen geteeld worden zoals wortelen. Het element is standaard opgebouwd uit 2 regelbare tastwielen, 2 snijschijven die zeer precies afgesteld kunnen worden en 2 hoekmessen. Het element kan uitgebreid worden met extra werktuigen afhankelijk van de toepassing.

https://www.kult-kress.de/en/produkte/duo-parallelogramm.php

De K.U.L.T. Vingerwieder is een eenvoudige oplossing om in de rij onkruid te gaan wieden. De kunststof vingers worden aangedreven door een metalen aandrijfschijf en gaan in de rij tussen de planten om jonge onkruiden los te maken zodat ze uitdrogen. Als uitvinder van de vingerwieder hebben zij een type voor elke teelt. De toepassingen zijn zeer uitgebreid: sla, aardbeien, bieten, prei, kolen, rozen, kruiden, bomen,…
Deze vingerwieders kunnen ook achteraf gemonteerd worden op bestaande machines van alle merken. https://www.kult-kress.de/en/produkte/fingerhacke.php

K.U.L.T.iVision PV werkt met een camerasysteem van Tillett and Hague Technology, wat momenteel het meest performante camerasysteem op de markt is. In deze uitvoering wordt de camera opgebouwd op een parallellogram waardoor de schoffel gemakkelijk en precies gecorrigeerd kan worden. De ruimte tussen het draagframe en het schoffelframe biedt een groot gezichtsveld voor de camera en zorgt voor een uitstekende geleiding, zelfs onder moeilijke gewasomstandigheden en bij hoge werksnelheden tot 20km/h. Het systeem is in staat om dubbele en driedubbele rijen te detecteren zoals bij wortelen en uien met rijafstand van 3,5 cm. Indien nodig kan de plantkleurdetectie naar wens worden aangepast. Een optie als nachtverlichting maakt het mogelijk om 24/24 te schoffelen.  De K.U.L.T.iVision PV kan ook op bestaande schoffels opgebouwd worden.

https://www.kult-kress.de/en/produkte/duo-parallelogramm.php

Bij K.U.L.T. wordt elke machine samengesteld in samenspraak met de klant naargelang de verschillende behoeften qua teelten en rijafstanden. 
 

Aerts Rapide invoerder K.U.L.T schoffelmachines